Parenting-ul fără Stres, de la Libertate la Asumare

Un program intensiv de parenting … pentru părinți conștienți și hrănitori.

 „Nu ne putem proteja copiii de viață, de aceea este important să îi pregătim pentru ea.”

Rudolf Dreikurs


Din visele noastre clădim adesea castele pentru copiii noștri. Ei fie le dărâmă, fie le abandonează și destul de rar ajung să „locuiască” în ele … pentru că sunt unici.

Te invităm să te alături unei serii de 3 întâlniri (două a câte 6 ore și una a 4 ore) sau 8 întâlniri (a câte 2 ore) într-o experiență de împărtășire, conștientizare și învățare într-un grup de părinți.

 • Vom înțelege împreună care sunt scopurile comportamentelor copiilor (indiferent de vârstă)
 • Vom învăța să îi descifrăm și să ne conectam cu ei, să îi validăm și să îi încurajăm (vom învăța diferența dintre încurajare și laudă)
 • Vom învăța să îi împuternicim și să îi însoțim cu încredere în călătoria lor de creștere.
 • Vom învăța și să fim blânzi cu noi, să ne conținem emoțiile, să ne conștientizăm diferențele și să le acceptăm pentru a sprijini manifestarea unicității copilului.
 • Vom porni de la niște principii dar nu ne vom bloca în teorie pentru că parenting-ul este viu precum copilul.

Nu vei primi rețete ci mai degrabă un mod nou de a privi copilul și relația cu el. Nu vei primi sfaturi pentru că știm că în tine există resurse (poate nedescoperite încă) de înțelepciune, deschidere, creativitate și … IUBIRE.

 1. Despre program
 2. Facilitatorii programului
 3. Formular de înscriere
 4. Condiții generale de înscriere

Dacă ți-ai pus unele din aceste întrebări:

 • De unde știu că ceea ce fac eu cu și pentru copilul meu este bine cu adevărat pentru el/ea?
 • Cum îl pot proteja pe copilul meu de influențele negative exterioare familiei?
 • De ce nu vrea sa învețe și cum pot să-l fac să descopere motivația de a învăța?
 • Când „a-i dărui” e prea mult și când e prea puțin?
 • De ce are nevoie copilul meu cu adevărat ca să crească sănătos mental și emoțional și să fie fericit?
 • În ce măsură pot să am încredere în ceea ce spune/simte copilul?
 • De unde vin anumite reacții/comportamente ale copilului?
 • Ce este cel mai bine să fac atunci când se tăvălește pe jos/minte/fură?
 • De ce nu are încredere în mine și nu face ce-i spun eu să facă?
 • Cum mă manipulează copilul și de ce?
 • Care sunt limitele în relația cu copilul?

…atunci cel mai probabil ai nevoie să înțelegi nevoile fundamentale ale copilului tău. Și apoi poți să descoperi cum să-i hrănești acele abilități constructive, sănătoase și pentru el și pentru ceilalți.

Este important să știi că:

 • Vei învăța să comunici cu copilul tău într-un mod empatic și încurajator; nu am fost învățați să comunicăm ci mai degrabă să vorbim
 • Vei învăța să îți identifici proiecțiile, așteptările nerealiste sau nesănătoase legate de copilul tău, indiferent de vârsta pe care o are și de potențialul lui
 • Vei învăța să îl împuternicești întărind conexiunea pe care o aveți
 • Vei învăța să îl susții și să îi arăți calitățile/puterile chiar și atunci când el/ea și-a pierdut încrederea
 • Vei învăța să te focalizezi pe binele copilului și să te detașezi de presiunile externe, într-un mod care să întărească încrederea reciprocă
 • Vei învăța să îi valorizezi curajul de a încerca și să oferi spațiul să-și dezvolte mușchiul voinței
 • Îi oferi astfel un potențial de viață extins, ceea ce-ți poate aduce ție mulțumire și împlinire iar copilului tău încrederea de a păși în viață, indiferent cum îl întâmpină viața

Și mai ales …

... vei avea prilejul să îți vezi copilul ca fiind unic, creativ și plin de resurse!

!!! Între întâlniri vei avea teme de reflecție sau de lucru care să te ajute să implementezi/integrezi principiile nou asimilate.

Investiție:

Program tip 8 întâlniri săptămânale a câte 2 ore/întâlnire: 90/lei/întâlnire - dacă se plătește fiecare întâlnire. Pentru plata integrală a programului investiția este de 550 lei (plătibili cu minim 3 zile înainte de începerea programului). Investiția include și broșura „Cunoașteți-l pe Stevie” a lui Paul Rasmussen, un îndrumar esențial în înțelegerea fundamentelor acestei abordări adleriene a parenting-ului.

Program tip 5 întâlniri săptămânale a câte 3 ore/întâlnire: 130/lei/întâlnire - dacă se plătește fiecare întâlnire. Pentru plata integrală a programului investiția este de 550 lei (plătibili cu minim 3 zile înainte de începerea programului). Investiția include și broșura „Cunoașteți-l pe Stevie” a lui Paul Rasmussen, un îndrumar esențial în înțelegerea fundamentelor acestei abordări adleriene a parenting-ului.

Program tip 3 întâlniri săptămânale a câte 1 zi/saptămână: 210 lei plătibili înainte de fiecare întâlnire. Pentru plata integrală a programului investiția este de 550 lei.

Program tip weekend: 550 lei.

Numărul de locuri este limitat!

Următoarea sesiune a programului: Câmpina, Jud Prahova, 27.01, 03 și 10.02.2018

Informații suplimentare: 0722.767.841 sau This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Acest curs face parte și din Programul de Formare Facilitatori Parenting, primul program de formare facilitatori de parenting din România. Pentru cei interesați de acest Program - detalii aici.

Programul se adresează și terapeuților adlerieni ce-și doresc să aprofundeze principiile parenting-ului adlerian. Dat fiind caracterul practic, calitatea de părinte sau viitor părinte facilitează integrarea.


8.FOR RA 1RAMONA ANDREI este co-fondator al Centrului Alfred Adler, coach în supervizare, în formare ca şi coaching trainer, psihoterapeut, formator şi supervizor  Adlerian. Ramona are 9 ani de experienţă în terapie şi lucrul cu grupurile, este specialist în parenting, formator în art-terapie şi metode expresive  terapeutice, creator al procesului terapeutic „Rescrie Povestea Naşterii” și autor.

Telefon:+4(0)721.235.056, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., limbi vorbite: Engleză, Română

 

 

1.FOR AB 1ANDI BELDIANU este coach format ICF în cadrul Centrului Adler din România și este co-fondator al Centrului Adler. Andi este coach în supervizare, facilitator de training în coaching, licențiat în management financiar și management de proiect, formator în dinamică de grup, leadership și parentalitate. Atât abordarea interdisciplinară cât și vasta experiență îi permit lui Andi să lucreze cu oameni din diverse culturi și contexte diferite. Andi este specializat în dinamică de grup, parentalitate, construirea de relații, productivitate, abilități și competențe de management și leadership.

Telefon: +4(0)722.767.841, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., limbi vorbite: Engleză, Română

 

RAMONA GHERASIM este Coach si Teacher Trainer NLP, cu pregatire in socio-psihologie.

A inceput calatoria NLP in anul 2005. De atunci, s-a antrenat atat in Romania, cat si la NLP University in Santa Cruz, California si la Institutul Kutschera, Austria. Din 2006, s-a implicat, la inceput ca asistent apoi ca si co-trainer, in organizarea si facilitarea de formari ca Practician, Coach  si Master NLP. Pe langa activitatea in NLP, faciliteaza grupuri de dezvoltare personala si ofera sesiuni individuale de coaching transformational si la nivel de identitate, echilibru viata-profesie.

Telefon: +4(0)748.444.888., e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., limbi vorbite: Română, engleza

 

3.FOR AOANCA OPRIȘ, este psihoterapeut (din 2008), supervizor (din 2012), coach in supervizare, consilier scolar (din 2005); Membru COPSI, Federatia Romana de Psihoterapie, APPAR, CIRFAA, Asociatia Psihologilor Brasoveni; Indragostita de copii si munca cu acestia.

Anca, crede cu tarie in parteneriatul parinte-profesor-psiholog intru binele copilului.

Telefon: +4(0)723.869.111; e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , limbi vorbite: Română, engleza

 

6.FOR IMIONUȚ MIHAI, trainer si facilitator de parenting, coach adlerian, facilitator pentru grupuri de joaca pentru parinti si copii, tata a 2 copii, vizionar si deschizator de drumuri pentru o alternativa globala mai armonioasa in parenting.

Telefon: +4(0)732.712.356, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., limbi vorbite: Română, engleza

 

Dacă vrei să te înscrii doar în acest program "Parenting între Libertate și asumare" atunci rămâi pentru înscriere pe această pagină. Dacă alegi să te înscrii în Programul de formare de Facilitatori de Parenting, care conține și acest modul, pentru înscriere click aici!

Pentru înscrierea în cadrul acestui program te rugăm să completezi datele tale în acest formular. Odată completate datele, vei primi pe adresa ta de e-mail formularul de înscriere completat împreună cu următorii pași de urmat până la demararea efectivă a programului. Pentru relevanța formularului de înscriere, completarea datelor marcate cu (*) este necesară.

Mulțumim!

Deocamdată te rugăm să completezi acest fomular de înscriere fără a utiliza diacriticile. Vom remedia acest aspect în perioada următoare. Mulțumim pentru înțelegere!

Programul ales (perioadă, localitate)(*)
Input Invalid

Persoană fizică sau juridică?(*)

Input Invalid

Nume(*)
Input Invalid. Te rugăm să completezi fără diacritice sau anumite semne de punctuație.

Prenume (complet)(*)
Input Invalid. Te rugăm să completezi fără diacritice sau anumite semne de punctuație.

CNP(*)
Input Invalid

E-mail(*)
Input Invalid

Telefon(*)
Input Invalid. Te rugăm să completezi fără anumite semne de punctuație.

Te rog spune-ne unde domiciliezi (adresa din CI/BI):
Adresă (stradă, nr., bl., sc., apt.)(*)
Input Invalid. Te rugăm să completezi fără diacritice sau anumite semne de punctuație.

Localitatea(*)
Input Invalid. Te rugăm să completezi fără diacritice sau anumite semne de punctuație.

Județ(*)
Input Invalid

Dacă faci înscrierea pe persoană juridică (SRL, SA, PFA, CIP, etc.), te rog spune-ne despre compania ta:

Denumire formă juridică(*)
Input Invalid. Te rugăm să completezi fără diacritice sau anumite semne de punctuație.

Sediul social (strada, nr., clădire, bl., sc., apt.)(*)
Input Invalid. Te rugăm să completezi fără diacritice.

Localitatea(*)
Input Invalid. Te rugăm să completezi fără diacritice sau anumite semne de punctuație.

Județ(*)
Input Invalid

Reg. com. nr.(*)
Input Invalid. Te rugăm să completezi fără diacritice sau anumite semne de punctuație.

C.I.F. (sau C.U.I.)(*)
Input Invalid

Cont bancar (format IBAN)(*)
Input Invalid. Te rugăm să completezi fără diacritice sau anumite semne de punctuație.

Banca(*)
Input Invalid. Te rugăm să completezi fără diacritice sau anumite semne de punctuație.

E-mail sediu (doar dacă este diferit de cel personal)(*)
Input Invalid. Te rugăm să completezi fără diacritice sau anumite semne de punctuație.

Telefon sediu (doar dacă este diferit de cel personal)
Input Invalid. Te rugăm să completezi fără anumite semne de punctuație.

Ai altă adresă de corespondență decât adresa sau emailul furnizate?
Invalid Input

Dacă da, te rog completează aici:(*)
Input Invalid. Te rugăm să completezi fără diacritice sau anumite semne de punctuație.

Completează te rog și aceste ultime informații:

Apartenența în cadrul www.alfredadler.ro îți poate aduce informații referitoare la serviciile și cercetările CIRFAA. Prin bifarea căsuței alăturate îți dai acordul de a primi informații tip newsletter din partea CIRFAA.

(*)
Input Invalid

Detalii taxă participare. Bifează varianta aleasă:
(*)

Invalid Input

Varianta 1 este valabila pentru plata prin OP sau numerar cu minim 3 zile inainte de inceperea programului

CONDITII GENERALE DE INSCRIERE

SPECIFICATII PLANIFICARE, INSCRIERE si CONTRACTARE:

 • Pentru inscriere, formularul de inscriere se va trimite completat, semnat si/sau stampilat (in cazul sponsorului), prin email la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
 • Formularul de inscriere este obligatoriu pentru rezervarea locului in cadrul programului.
 • Formularul de inscriere tine loc de contract intre parti, daca nu este altfel agreat. Situatii specifice ce nu apar in acest formular de inregistrare, vor fi insotite de anexe.
 • In cazul in care se doreste in mod expres un contract specific intre parti, articolele, precum si timpul de redactare si semnare ale acestuia nu vor modifica specificatiile prezentului formular.
 • Participarea altei persoane decat cea nominalizata in formular, se va anunta cu cel putin     3      zile inainte de inceperea programului.
 • Organizarea programului va avea loc in cazul intrunirii unui numar minim de participanti:     6    .
 • CIRFAA isi rezerva dreptul de a modifica programarea cursurilor sau de a le anula si se obliga sa anunte orice modificare in timp util.

SPECIFICATII CONDITII PARTICIPARE:

 • Participarea la acest modul nu este condiționată de participarea la vreun alt program de parentalitate. Renuntarea la participare se poate face numai cu pana la     3     zile inainte de inceperea fiecarui modul, dupa acest interval percepandu-se o taxa de penalizare de     100%     din contravaloarea acestuia. Sesiunile neparcurse din cadrul modulelor pot fi recuperate cu o alta grupa de participanti, functie de planificarea CIRFAA. Certificarea poate fi primita doar in cazul parcurgerii a     100%     din totalul programului.
 • Daca CIRFAA anuleaza programul din motive independente de client, acestia vor primi inapoi suma platita pana in acel moment. In cazul anularii formarii deja incepute, clientii vor primi inapoi suma platita pana in acel moment, mai putin sumele aferente zilelor/orelor de curs deja furnizate, sau vor fi repartizat in alte grupe programate, functie de decizia CIRFAA.
 • Pe durata cursului, daca echipa manageriala CIRFAA si/sau membrii staff-ului CIRFAA (conform opiniei lor profesionale) decid ca un client este nepotrivit pentru continuarea programului, CIRFAA isi rezerva dreptul de a opri participarea clientului in cadrul programului. In acest caz, clientului ii poate fi restituita suma platita pana in acel moment si aferenta partii din programul la care nu va mai participa. Nu se vor restitui sumele aferente programului la care clientul a participat.
 • In cazul in care CIRFAA decide sa opreasca participarea clientu datorita consideratiilor etice sau legale, clientul nu va avea dreptul la restituirea niciunei sume platite pana in acel moment

SPECIFICATII FACTURARE si MODALITATI DE PLATA:

 • Pe baza formularului de inscriere se va intocmi cate o factura proforma pentru intreg programul. Factura va trebui achitata in maxim      5      zile de la data emiterii, cu exceptia platilor ratelor agreate, dar nu mai tarziu de momentul inceperii programului. Platile ratelor agreate se vor face cel tarziu la momentul inceperii fiecarei sesiuni aferente.
 • Plata cursului se poate face in contul RO48 INGB 0000 9999 0342 2401 ING BANK Sucursala Splai Centrul Vechi sau prin numerar la sediul CIRFAA, cu respectarea normelor legale privind platile in numerar. In cazul platii directe in contul CIRFAA la o sucursala ING, comisionul pentru de plata va fi platit de catre client.
 • In cazul platilor prin transfer bancar, in momentul inregistrarii platii in extrasul de cont al CIRFAA, se va emite factura finala care va fi data cursantului sau transmisa prin posta sau alte mijloace la adresa de corespondenta a cursantului. Contravaloarea cursului se poate achita si in numerar la sediul CIRFAA, cu respectarea normelor legale privind platile in numerar. Plata in numerar va fi insotita de factura si chitanta.
 • In cazul in care plata este facuta in numele clientului de catre o terta parte, clientul va fi responsabil pentru plata sumelor datorate.
 • Taxele de participare includ: serviciile de formare, certificatele, suportul de curs acolo unde este cazul, feedback-ul formatorilor si mici pauze de protocol,

ALTE SPECIFICATII:

 • Clientul va plati Furnizorul pentru serviciile prestate conform detaliilor de plata detaliate in acest contract. Daca clientul nu va plati Furnizorului suma totala conform fiecarei optiuni, se vor derula actiunile legale.
 • Orice neintelegere rezultand din prezentul contract va fi solutiona de parti pe cale amiabila. Daca totusi partile sunt puse in fata unui conflict de drepturi rezultand din prezentul contract, iremediabil pe cale amiabila, atunci competenta de solutionare in fond a unui astfel de litigiu va apartine Sectiei Comerciale a Tribunalului Bucuresti.

Newsletter