Formare în Coaching

Programul de COACHING ADLERIAN este recunoscut internațional de către ICF (Federația Internațională de   Coaching) ca și ACTP (Program Acreditat de Formare de Coach-i).

La finalizare, studenții vor primi automat recunoașterea internațională Professional Certified Coach (PCC, Coach Certificat Profesional) după ce au acumulat 500 de ore de practică. Programul de COACHING ADLERIAN conține atât sesiuni de formare face-to-face cu formatorii, cât și   supervizare de grup sub formă de webinar, intervizare, practică sub supervizare și sarcini de lucru care să ajute   la fixarea principiilor și tehnicilor specifice.

Programul de COACHING ADLERIAN cuprinde și perioada de practicum în supervizare și se va finaliza cu certificare recunoscută   internațional prin ICF.

Cui se adresează? Liderilor și managerilor din diferitele tipuri de organizații, trainerilor, terapeuților, consilierilor sau oricăror alte persoane care   doresc să se formeze pentru o nouă profesie ce presupune lucrul direct cu oamenii pentru a-i sprijini să-și descopere resursele, să-și vadă   calitățile, să-și construiască alternativele și să-și definească drumul către un scop pozitiv.

Formarea se deICF_1_Citat_Introsfășoară în limba engleză cu subtitrare în limba română realizată simultan. Deși cunoașterea elementară a limbii engleze este un avantaj, nu este obligatorie.

Programul de COACHING este susținut de către formatorii-coachi ai Centrului Adler susținuți de directorii programului. Anabella Shaked, MA, MCC*, psihoterapeut Adlerian și Mia Levitt-Frank, MA, MCC*, psihoterapeut Adlerian.

Anabella și Mia au pregătit sute de coach-i în cele 37 de derulări ale programului în Israel, Romania. Două serii sunt acum în curs de formare în România, prima fiind în supervizare.

*MCC –Master Certified Coach, cu peste 2,500 de practică

 1. Despre program
 2. Formular înscriere
 3. Condiții generale de înscriere

ARE WE M.A.D.*?

ICF_11_Side_MarginTrăim într-o epocă de schimbări dramatice, unde este o cerere constantă pentru excelență, eficiență și creativitate.ICF_2_Citat_Are_We_M.A.D

Trăim într-o epocă în care potențialul impactului personal este mai mare decât oricând și în care menținerea echilibrului și a bunăstării în toate zonele vieții noastre devine o provocare și mai mare.

În aceste vremuri, mulți oameni caută intervenții focalizate, entuziasmante și eficiente de a-și rezolva problemele și de a-și atinge țelurile.

Coaching-ul profesionist oferă un răspuns dorinței a mii de oameni de a-și crea o viață în care să simtă că își exprimă potențialul și cresc impactul și contribuția lor în lume.

*Making A Difference

 

 

 

 

COACHING P.I.ICF_3_Coaching_PI

Coaching-ul este un proces focalizat conceput să creeze rezultate semnificative și de excepție pentru client.

Prin procesul de coaching, clientul își stabilește obiective și realizează rezultate personale/profesionale care reflectă valorile, viziunea, misiunea și scopul lor.

Adlerienii văd clientul ca expert în propria lui viață, iar coach-ul îl ajută să găsească răspunsuri la întrebări existențiale cât și practice.

Rolul coach-ului este de a ajuta clienții să recunoască și să se conecteze la propriile puteri și scopuri autentice și să îi motiveze să întreprindă acele acțiuni eficiente pentru a obține rezultate excepționale.

Coaching-ul se focalizează pe prezent și pe crearea celui mai bun viitor posibil pentru client.

 

ICF_3_Psihologia_IndividualaPSIHOLOGIA INDIVIDUALĂ

Programul derulat de Individual Psychology Coach Training International (IPCTI) în colaborare cu Centrul Internațional pentru Resurse și Formare Alfred Adler (CIRFAA) oferă un program de formare în coaching certificat, profund, comprehensiv, bazat pe teoria și practica “psihologiei individuale” a lui Alfred Adler. Pentru mai multe informații despre Psihologia Individuală vă rugăm să accesați această pagină a saitului.

Psihologia Individuală este ideală pentru oamenii care cred că oamenii au un grad semnificativ de libertate a alegerilor personale, cred în puterea creativiății, înțeleg importanța responsabilității sociale, și cred în intervenții focalizate și eficiente.

Acest program de formare în coaching este alternativa fascinantă, profundă, comprehensivă care oferă studenților oportunitatea de a căpăta o nouă profesie împreună cu o semnificativă dezvoltare personală și profesională.

COACHING-UL ÎMPUTERNICEȘTE CLIENȚII SĂ:ICF_Coaching/ICF_2_Are_We_M.A.D

 • Se conecteze sau reconecteze cu valorile personale și universale
 • Creeze o viziune și obiective pe termen scurt și lung
 • Descopere și exprime creativitatea și unicitatea lor
 • Se conecteze, acceseze și dețină propriile puteri intrinseci lor
 • Crearea de rezultate excepționale într-o perioadă de timp foarte scurta
 • Îmbunătățească abilitățile personale și interumane
 • Îsi împlinească scopul personal al propriei vieți și să aducă o contribuție semnificativă lumii.

 

FORMATORI

Faza I a programului ce se va derula în perioada ianuarie 2017 - iunie 2017 va fi condusă de către formatorii în coaching ai Centrului Adler sub supervizarea directă a Directorului academic al programului, Anabella Shaked și a Directorului programului, Mia Levitt Frank.

Formatorii în coaching ai Centrului Adler sunt Ramona Andrei, Andi Beldianu, Adina Voinea, Bianca Guțu și Alexandra Chiru. Detalii despre formatori găsiți urmând această legătură web. Detalii despre Anabella și Mia, găsiți în continuarea textului.

ICF_4_Formatori_Anabella_Shaked ANABELLA SHAKED, PH.D., MCC

Director academic, supervizor și facilitator senior la IPCTI. Director, supervizor și facilitator senior în cadrul Școlii de Coaching Adlerian din Israel.

Fondatoare și membru senior al corpului profesoral la Școala Adleriană de Psihoterapie în cadrul Institutului Adler din Israel.

Are propria practică în coaching, psihoterapie și art-terapie expresivă. Anabela este doctor în art-terapii expresive (Universitatea Lesley, Boston, S.U.A.).

MIA LEVITT FRANK, MA, MCCICF_4_Formatori_Mia_Levitt_Frank

Director, facilitator senior și spervizor la IPCTI. Director, facilitator senior și supervizor în cadrul Școlii de Coaching Adlerian din Israel.

Absolventă și membră a Școlii Adleriene de Psihoterapie. Are propria practică privată pentru coaching și procese focalizate, individuale de dezvoltare.

Mia are un masterat în psihosociologie în cadrul Universității Evreiești din Ierusalim și are formare de facilitator de grupuri în cadrul Universității Tel Aviv.

Anabella și Mia sunt fondatoarele IPCTI, partenerul nostru în derularea programului de coaching. Află mai multe informații despre IPCTI aici.

 

STRUCTURA PROGRAMULUI

ICF_6_Citat_Programul_de_Formare_in_CoachingPROGRAMUL DE FORMARE ÎN COACHING

IPCTI oferă un program de formare în coaching profesionist având ca fundament teoria și practica Psihologiei Individuale a lui Alfred Adler.

Programul este conceput să formeze coachi-i în cele mai înalte standarde de cunoaștere, abilități și instrumente pentru profesia de coach. Pregătește de asemenea coach-ul în a avea o practică privată cu un potențial ridicat pentru satisfacție personală și profesională.

Programul cuprinde prelegeri teoretice, ateliere experiențiale, demonstrații interactive, analize pe studii de caz, coaching personal, supervizare individuală și de grup.

Cursurile sunt organizate într-o atmosferă bazată pe egalitate pentru a încuraja creșterea, reciprocitatea, feedback-ul și progresul continuu.

ICF_6_Structura_Programului Faza I: Arta și măiestria coaching-ului

 • Se adresează celor ce vor să devină coachi profesioniști
 • Se adresează specialiștilor din orice domeniu care vor să dezvolte abilități de coaching necesare în ocupația lor prezentă.
 • Se adresează celor ce vor să treacă printr-o experiență de autodezvoltare intensă și semnificativă.
 • 120 de ore academice ce include 3 seminarii intensive de 5 zile la un interval de 2-3 luni, având intercalate 4 webinarii de 2 ore.

În plus, studenții vor avea nevoie să investească aproximativ 5 ore săptămânal pentru studiu individual. La sfârșitul Fazei I, studenții vor primi un certificat de participare. Acest certificat nu acordă dreptul de a profesa în coaching.

Faza a II-a: Formarea certificată în profesia de coach

În faza a II-a fiecare student va primi:

 1. 10 sesiuni de coaching personal (ca și client)
 2. Practică: 100 de ore de coaching cu clienții, din care cel pyțin 10 sunt supervizate.
 3. 16 webinarii de 3 ore, inclusiv consultanță pentru demararea propriei afaceri în coaching.
 4. Examenul oral final.
 5. Examenul scris final.

După completarea tuturor cerințelor programului (inclusiv prin demonstrarea competențelor în cadrul practicii și a examenelor), studenții vor primi Cerificatul de Completare al programului.

 

CALENDAR

ICF_7_PerioadaSTAGIUL I

3 seminarii intensive de 5 zile

Datele celor 4 webinarii ale stagiului I vor fi stabilite în curând.

STAGIUL al II-lea

Stagiul al II-lea va dura aproximativ 12 luni în funcție de progresul studenților în acumularea primelor 100 de ore de practică de coaching cu clienții.

Datele și orele webinariilor acestui stagiu vor fi anunțate ulterior.

 

INVESTIȚIEICF_Coaching/ICF_8_Info_Pret

Investiția poate pleca de la 1,500 Euro* pentru cei ce optează doar pentru Faza I a programului. Există și posibilitatea optării pentru diferite planuri de plată în rate, adresate individual sau către grupuri.

Pentru detalii despre pachetele de plată disponibile, vă rugăm să ne contactați.

(*Acestea sunt prețuri totale, neaplicându-se nicio altă taxă acestora; plățile se pot face numerar sau prin transfer bancar)

Disponibil în momentul în care va fi stabilită o dată a derulării evenimentului! Mulțumim pentru înțelegere.

CONDIȚII GENERALE DE ÎNSCRIERE:

Următoarele denumiri vor fi folosite prescurtat în cadrul Condițiilor Generale de Înscriere:

CIRFAA = Centrul Adler (Centrul Internațional pentru Resurse și Formare Alfred Adler), furnizorii programului în România

IPCTI    = Individual Psychology Coaching Training International Institute, deținătorii licenței programului, acreditat ACTP în cadrul ICF

ACTP     = Accredited Coaching Training Program

ICF        = International Coaching Federation

 

SPECIFICAȚII ÎNREGISTRARE PROGRAM:

 • După primirea prin e-mail a contractului completat online, te rugăm să trimiți tot prin e-mail la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. următoarele acte, într-un interval de 1 săptămână:
  1. CV
  2. 2 scrisori de recomandare (te rugăm să alegi persoane care pot garanta că ești apt pentru a urma acest program -supervizor, profesor, angajator etc.; membrii de familie sau prietenii nu sunt potriviți.) –acestea pot fi trimise într-un interval de 2 săptămâni
  3. Copii ale diplomelor academice (și ultima diplomă este suficientă)
  4. Copii ale certificatelor/diplomelor aferente altor cursuri și programe relevante (1, 2 cursuri/programe)
 • După ce verificăm documentele, vei fi informat dacă ai fost acceptat în program. Poți fi invitat să participi la un interviu cu membrii echipei CIRFAA/IPCTI înainte de acceptarea finală. În cazul în care nu ești acceptat, îți va fi returnată orice sumă plătită până la data deciziei de neacceptare.
 • Formularul de înscriere și plățile agreate sunt obligatorii pentru rezervarea locului în cadrul programului.
 • Formularul de înscriere ține loc de contract între părți, dacă nu este altfel agreat. Situații specifice ce nu apar în acest formular de înregistrare, vor fi însoțite de anexe.
 • În cazul în care se dorește în mod expres un contract specific între părți, articolele, precum și timpul de redactare și semnare ale acestuia nu vor modifica specificațiile prezentului formular.
 • Contractul conține o declarație de integritate care confirmă prin asumare pe proprie răspundere că nu ai cazier juridic. Declarația cuprinde acordul tău că:
 • Nu ai fost acuzat de vreun act criminal în țara ta sau în străinătate, și nu ai fost acuzat de orice ofensă disciplinară la locul de muncă, la studii sau în alt mediu.
 • Nu ai fost sancționat să depui muncă în folosul comunității, nu ai fost eliberat condiționat și nu ai săvârșit alte sancțiuni fără condamnare.
 • Nu există înregistrări criminale, acțiuni disciplinare sau alte investigații care să pledeze împotriva ta.
 • În cazul în care există sancțiuni, acuze sau alte investigații, vei atașa o descriere a acuzațiilor criminale sau penale pe care le-ai avut, sau orice alt proces pledând împotriva ta.
 • Ești de acord ca CIRFAA/IPCTI să abordeze autoritățile dacă are nevoie de alte informații privind acest formular de declarație.

SPECIFICAȚII TERMENI ȘI CONDIȚII:

 • Vei semna un formular de proprietate intelectuală CIRFAA/IPCTI pentru materialele folosite în program.
 • În cazul în care alegi să te înscrii și în Stagiul al 2-lea al programului, trecerea de la Stagiul 1 la Stagiul al 2-lea depinde de implicarea ta completă în Stagiul 1, inclusiv toate temele, începerea procesului de coaching personal și decizia luată de CIRFAA/IPCTI.
 • Echipa managerială CIRFAA/IPCTI poate încheia studiile oricărui student în orice moment al pregătirii dacă în opinia noastră: studentul nu și-a îndeplinit sarcinile, a fost raportat un comportament non-etic și non-profesional din partea studentului, studentul nu a fost onest, sau dacă se descoperă că studentul a dat dovadă de comportament criminal (după cum este specificat în formularul de aplicare), neconcordanța profesională sau personală a studentului cu opiniile institutului bazate pe participarea la curs, temele stabilite și observarea studentului în diferite situații de coaching.
 • CIRFAA/IPCTI își rezervă dreptul de a face schimbări în programa, locația, orarul, suportul de curs, echipa de coach-i și membrii echipei de supervizare.

 SPECIFICAȚII CONDIȚII FINALIZARE PROGRAM FORMARE ȘI ELIBERARE CERTIFICAT CIRFAA/IPCTI RECUNOSCUT/ACREDITAT ICF:

 • Studentul participă la toate cursurile și webinar-iile în cuantum de 100%.
 • În cazul în care studentul participă la mai puțin de 100% din totalitatea săptămânilor de curs și webinar-ii, acesta va putea continua programul prin completarea orelor cu unul din facilitatorii și/sau supervizorii programului contra unui cost de 50 Euro/oră de training sau webinar. Echivalentul de recuperare este de 2,5 ore cu instructor pentru 1 zi de curs sau de 1,5 ore cu instructor pentru ½ zi de curs. În condițiile în care în aceeași perioadă de timp se derulează mai multe grupe de formare, studentul își poate completa orele lipsă în cadrul unei alte grupe. Este permisă recuperarea până la echivalentul a 2 zile de curs per total program.
 • În condițiile unei absențe echivalate a mai mult de două zile de curs, echipa managerială a CIRFAA/IPCTI va discuta fiecare situație în parte și va comunica decizia de continuare/necontinuare a programului în termen de maxim 15 zile de la constatarea situației.
 • În cazul în care studentului nu îi va fi acceptată continuarea programului, acesta nu va avea drept de restituire a niciunei sume plătite până la momentul întreruperii programului și va fi răspunzător la plata oricăror sume datorate până în momentul întreruperii programului.
 • Pentru finalizarea Stagiului I, studentul participă într-un un proces de coaching personal cu unul din coach-ii centrului/institutului nostru (10-12 ședințe). Acesta va fi realizat în afara orelor de formare în coaching.
 • Studentul își completează toate temele de la curs.
 • Studentul finalizează practica (100 ore de coaching) în 18 luni de la finalizarea Stagiului al 2-lea. Echipa manageriala CIRFAA/IPCTI va decide în funcție de fiecare caz dreptul de susținere a examenului de certificare ICF în situațiile în care studentul depășește cele 18 luni de practică efectivă în coaching.
 • Studentul va participa la un examen scris și oral. Studentul poate participa la examen după ce au terminat toate solicitările cursului și 100 ore de coaching. Numai după completarea examenului scris (un studiu de caz) și trecerea acestuia, studentul poate trece la proba orală. Dacă un student nu absolvă examenul scris, va primi feedback constructiv și i se va cere să reia examenul cu corecturi. Dacă examenul scris încă nu îndeplinește cerințele de trecere, studentul poate înregistra un nou studiu de caz. Dacă nici cel de-al doilea studiu de caz nu ajunge la nivelul cerut, studentul nu mai poate continua programul de training și nu poate participa la examenul oral nefinalizând astfel programul de formare în coaching al CIRFAA/IPCTI. În urma examenului scris, studenții vor participa la cel oral. Un student, care nu trece de examenul oral, îl poate relua în următoarele 3 luni. Un student poate participa la un număr total de 3 examene orale. Dacă studentul nu a trecut de al treilea examen oral, acesta nu va finaliza programul de formare în coaching al CIRFAA/IPCTI. Fiecare examen în plus va avea o investiție suplimentară de 60 euro (primul examen este inclus în investiția aferentă stagiului al II-lea al programului). Între examene, studenților li se cere să beneficieze de supervizare adițională, plata fiind realizată direct către supervizor.
 • CIRFAA/IPCTI poate schimba aceste termene și condiții în funcție de solicitările ICF.

 ALTE SPECIFICAȚII:

 • Dacă clientul va opta pentru plata în rate pentru serviciile de formare conform opțiunilor specificate mai sus, clientul se angajează să plătească furnizorului suma întreagă (specificată în acest contract) conform următoarelor condiții:
 • Plata coach-ului și supervizorului se va face direct acestora și nu prin intermediul CIRFAA/IPCTI ca furnizor principal al programului.
 • Pentru supervizare: o investiție de 50 euro per sesiune va fi plătită direct supervizorului (16-20 de sesiuni).
 • Pentru procesul de coaching personal: o investiție de 300 până la 500 de euro va fi plătită direct către coach-ul care va furniza serviciile de coaching (10 sesiuni).
 • În cazul în care plata este făcută în numele studentului (clientului) de către o terță parte, studentul (clientul) va fi responsabil pentru plata sumelor datorate.
 • În cazul în care Stagiul al 2-lea –cel de practică- nu începe datorită unui număr scăzut de înregistrări (mai puțin de 8 persoane), studenții își pot completa procesul de certificare independent în cadrul ICF prin mentorat și supervizare, urmând Metoda Portofoliului de certificare ICF. Studenții pot aborda membrii staff-ului IPCTI pentru procesele de supervizare, coaching și mentorat.
 • În cazul în care Stagiul 1 nu începe datorită unui număr scăzut de înregistrări (mai puțin de 10 persoane), CIRFAA va anunța noi date de începere ale programului în următoarele 6 luni datei inițial anunțate. După aceste 6 luni de la data inițial anunțată, studentului i se va rambursa taxa de înregistrare plătită în cazul în care nu va accepta o nouă dată de începere a programului.
  1. Neparticiparea în programul de formare (sau participarea parțială) nu absolvă studentul de la plata angajamentelor totale asumate.
  2. Dacă programul a început să fie derulat, iar CIRFAA/IPCTI anulează programul din motive independente de client, aceștia vor primi înapoi suma plătită până în acel moment. În cazul anulării formării deja începute, clienții vor primi înapoi suma plătită până în acel moment, mai puțin sumele aferente zilelor/orelor de curs deja furnizate.
  3. Un student înregistrat în program care își anulează participarea cu minim 1 săptămână înaintea începerii programului de formare are dreptul de a primi 50% din sumele plătite până în acel moment.
  4. Un student înregistrat în program care își anulează participarea cu mai puțin de 1 săptămână înaintea începerii programului de formare nu are dreptul de a primi nicio sumă plătită până în acel moment.
  5. Pe durata cursului, dacă echipa managerială CIRFAA/IPCTI și/sau membrii staff-ului CIRFAA/IPCTI (conform opiniei lor profesionale) decid că un student (client) este nepotrivit pentru continuarea programului de formare sau pentru profesia de coach, IPCTI își rezervă dreptul de a opri participarea studentului (clientului) în cadrul formării. În acest caz, studentului (clientului) îi poate fi restituită suma plătită până în acel moment și aferentă părții din programul de formare la care nu va mai participa. Nu se vor restitui acele sume aferente programului de formare la care studentul a participat. Plățile făcute direct coach-ului pentru procesul de coaching nu vor fi restituite.
  6. În cazul în care CIRFAA/ICPTI decide să oprească participarea studentului (clientului) datorită considerațiilor etice sau legale, studentul (clientul) nu va avea dreptul la restituirea sumelor plătite până în acel moment.
 • Pe baza formularului de înscriere va fi emisă o factura proforma cu suma de plată atât în lei cât și în euro conform variantei de investiție aleasă. Cursul de schimb valutar euro-leu va fi cursul BNR pentru ziua respectivă la care se adaugă 1%. Factura proforma va fi plătită în termen de 5 zile calendaristice de la data emiterii, dacă nu este agreat altfel. Odată plata încasată de către CIRFAA, clientul va primi factura aferentă, emisă în lei, conform cu suma încasată. În condițiile în care cursul euro-leu va fluctua cu mai mult de 1,2% în cele 5 zile calendaristice de la data emiterii proformei, se va emite o nouă proformă cu termen de scadență limitat perioada rămasă din cele 5 zile calendaristice din factura proformă inițială. În cazul în care studentul a făcut deja plata, va achita sau va încasa diferența.
 • Plata/plățile va fi făcută de către client numerar la sediul CIRFAA, conform condițiilor legale, sau prin transfer bancar în contul CIRFAA. Dacă plata prin card va fi disponibilă, această opțiune va fi oferită.
 • Comisioanele cerute pentru orice tip de plată vor fi plătite de către client și respectiv de către furnizor; clientul va plăti comisioanele cerute la efectuarea plății, iar furnizorul va plăti comisioanele aferente încasării, conform specificațiilor fiecărei forme de plată. În cazul plăților prin depunere directă în contul CIRFAA la sediul băncii CIRFAA, comisionul va fi suportat de către client.
 • Pentru cei care achita integral, plata Stagiului 1 se va face cel tarziu cu minim o saptamana inaintea datei de deschidere a Stagiului 1, iar plata Stagiului al 2-lea se va face cel tarziu cu minim o saptamana inaintea datei de deschidere a Stagiului al 2-lea. Pentru cei care achita in rate, plata ratelor se face conform variantelor de rate agreate.
 • Clientul va plăti Furnizorul pentru serviciile prestate conform Metodei de Plate alese și a Planului de Plăți detaliat în acest contract. Dacă clientul nu va plăti Furnizorului suma totală conform fiecărei opțiuni, se vor derula acțiunile legale.
 • Orice neînțelegere rezultând din prezentul contract va fi soluționată de părți pe cale amiabilă. Dacă totuși părțile sunt puse în fața unui conflict de drepturi rezultând din prezentul contract, iremediabil pe cale amiabilă, atunci competența de soluționare în fond a unui astfel de litigiu va aparține Secției Comerciale a Tribunalului București.

Newsletter