Dinamici de grup

Un concept nou  în dezvoltarea de grup din România.

Explorarea, redimensionarea și recadrarea relațiilor cu grupul sau în grupul de referință/echipă, în cadrul programului HEALTHY PEOPLE, HEALTHY ORGANIZATIONS.

“Un membru mai conștient și asumat al echipei este un partener implicat, responsabil și integrat”

Pentru a lucra, procesa și transforma dinamicile de grup și a îmbunătăți relaționarea, comunicarea, responsivitatea și asumarea, aducem o modalitate de lucru (din perspectiva responsabilității individuale în cadrul grupului) inovatoare, unică în România.

Promovarea și propagarea egalității sociale în mediul de lucru sau în alte contexte de viață presupune înțelegerea și întâmpinarea dinamicilor de grup și a nevoilor de grup, în aceeași masură fiind însă important să înțelegem și nevoile individuale și problemele legate de stilul de viață* (în termeni adlerieni “stil de viață” se referă la setul de convingeri pe baza căruia individul interpretează și reacționează la/și în viață). În cadrul acestui workshop interactiv, experimental și experiențial participanții sunt invitați să pună în scenă experiențe de grup și scenarii astfel încât să crească nivelul eficienței lor ca și manageri, membri, traineri sau facilitatori ai unor grupuri sau echipe.

 

OBIECTIVELE EXPERIENȚEI

Workshopul își propune:

  • Să ridice nivelul înțelegerii asupra dinamicilor de grup și asupra nevoilor individuale în grupuri.
  • Să identifice și să exploreze într-un mod creativ experiențele personale sau pe ale celorlalți, în roluri de lideri sau membri ai unor grupuri și să găsescă moduri eficiente de a evolua în grup.

 

CE ÎȚI ADUCE ACEASTĂ EXPERIENȚĂ ...

Fiecare participant are prilejul să observe detalii, aspecte, relații, încărcături neconștientizate din cadrul grupului

  • Procesarea situațiilor complexe sau dificile, recente sau curente, care implica contexte de grup, cu care participanții se confruntă sau pe care le evită
  • Prin transpunere, participare și observarea diferitelor scenarii de grup, membrii grupului învață despre ei inșisi și despre ceilalți într-o gamă largă de contexte diferite de grup.

 

CE ADUCE ORGANIZAȚIEI ACEASTĂ EXPERIENȚĂ ...

Modul de lucru și-a dovedit eficiența și calitatea în îmbuntățirea relației la nivelul grupului, reechilibrarea și repoziționarea față de echipă, lărgirea sferei perceptive de la nivel individual la nivel de sistem, acesta fiind motivul pentru care se lucrează cu grupuri eterogene.

 

CONȚINUTUL PROGRAMULUI

Procesul constă în reconstituirea constelației de grup și a dinamicii din cadrul constelației prin joc de rol obiectivat

 

FORMATORI

  • Ramona Andrei, co-fondator al Centrului Adler, psiholog psihoterapeut în practică privată, formator și supervizor, coach adlerian în supervizare

 

CUI SE ADRESEAZĂ ...

  • Acest program se poate adresa ca și program de dezvoltare personală oricarui angajat, cu accent pe echipele de resurse umane. Grupul poate fi de minim 8, maxim 15 persoane.
  • Acest tip de workshop se adresează grupurilor eterogene.

 

CALENDAR

Programul se poate desfășura lunar sau la două luni.

 

INVESTȚIE

Pentru oferta personalizată și cotațiile de preț vă rugăm să ne contactați. Atelierul poate fi adaptat funcție de nevoile organizației.

 

Newsletter